10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

 A mozgás beiktatása mindannyiunknak komoly logisztikát igényel - hiszen a gyerekek, háztartás és a munka mellett nem könnyű heti 2-3 alkalommal is beiktatni. Éppen ezért most jó pár tippel ellátunk, hogyan tudod beilleszteni a napodba a mozgást, és mivel tudod motiváltan tartani magadat, hogy a lelkesedésed egész éven át kitartson!



1. tipp:

Ahhoz hogy emlékeztesd magad, érdemes úgynevezett "emlékeztető" tárgyakat elhelyezni különböző pontokon.

Ilyen "tárgyak" például az okoseszközökön beállítható emlékeztetők vagy a naptárba beírható figyelmeztetések, amelyekkel könnyen emlékeztetni tudod magad arra, hogy itt az idő a mozgásra.

2. tipp:

Légy egy csapat tagja. Bár ezt már sokszor említettük, mégis még egyszer szeretnénk rá felhívni a figyelmed: együtt könnyebb! Csapatban tudjátok egymást támogatni a nehezebb időszakokban, a könnyebbekben pedig együtt tudtok örülni a sikereknek.

3. tipp:

Csatlakozz egy fitness klubhoz. Amennyiben szereted a fitnesz edzéseket, csatlakozhat akármelyik közeledben lévő fitness klubhoz, így célzottan tudjátok végezni a gyakorlatokat, együtt.

4. tipp

Viselj aktivitásmérőt, hogy jobban nyomon tudd követni a fejlődésed - hidd el motiválóan fog hatni rád, ha tudod, hogy eredménye is van a napi mozgásnak.

5. tipp

Vond be a családot. Ez lehet akár egy ebéd vagy vacsora utáni séta is, vagy konkrét baba és gyermekbarát órákat is választhatsz, ahol még könnyebb lesz a családi mozgás kivitelezése.

6. tipp

Találj egy futó vagy gyalogló partnert! Sokaknak nagy segítség ha találnak egy társat, akivel együtt tudnak eljárni futni vagy gyalogolni, így biztatva egymást. A helyi közösségi fórumokon biztosan találsz valakit akivel együtt tudsz mozogni.

7. tipp

Próbálj ki valami újat! Ez lehet akár egy tánc óra, vagy futball edzés is, a lényeg, hogy megtaláld azt a mozgásformát ami igazán élvezetes a számodra és örömmel végzed!

8. tipp 

Nem kell feltétlenül 30-40-60 percet edzened ahhoz, hogy hatásos legyen a mozgás. Rengeteg olyan 20 perces edzés van, amely valóban át és megmozgat, így nyugodtan nézelődj a neten, vagy akár a YouTube csatornánkon is, ahol szintén találsz 10-20 perces átmozgató jellegű mozgásokat.

9. tipp

Kelj korán vagy maradj fenn sokáig. Igen, ez egy jó módszer arra, hogy egyedül, "nyugiban" letudd a napi edzést, így arra biztatunk áldozd fel azt a plusz 1 órát a testi-lelki egészséged érdekében!

10. tipp 

Légy aktív TV nézés közben. Tudtad, hogy napi akár 3-6 órát is töltünk a TV vagy számítógép képernyője előtt? Ennek az időnek egy részét is használhatod például a nyújtásra vagy bemelegítésre, így hasznosítva az amúgy is pihenésre szánt időt.

Természetesen a lista bővíthető, például olyan szokások kialakításával is, mint gyalog/biciklivel való munkába járás, vagy akár lépcsőzés a munkahelyen, ebédszünetben való edzés, a lényeg azonban mit sem változik: számos módot találsz a napi vagy két naponta beiktatható mozgásra, csak a megfelelő időt kell rá megtalálnod, ami természetesen az előbb felsorolt tippek alapján könnyen kivitelezhető, az egyetlen gátló tényező pedig Te magad vagy, így légy erős, és iktasd be a mozgást, hogy minél tovább maradhass egészséges!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!