Mozogj okosan - a koronavírus idején is!

    Javában tombol a Koronavírus járvány. Emiatt sokan kényszerülünk szociális távolságtartásra, vagy akár önkéntes és hatósági karanténra. 
    A vírus terjedését legjobban a szabályok betartásával tudjuk csökkenteni, így ezekre mi sem tudunk jobb megoldást kínálni; de a következő tippek segítségével aktív és egészséges maradhatsz a COVID-19 idején is.

A mozgás fontos a COVID idején is!

    Biztosan érzed, hogy a napi rutinod is megváltozott mióta a járvány aktívabb szakaszba lépett: lehet a gyerekek már online oktatásban vesznek részt, vagy éppen téged küldtek home office-ba. Amikor az életünkben ilyen nagy változások lépnek be, nehéz a motivációnk fenntartása. Lehet úszni jártál, vagy teniszezni, esetleg a hozzád közeli edzőterembe jártál órára, vagy épp hétvégente a barátokkal mentél túrázni. Tudjuk, hogy a vírus sokaknak nem csak napirendi problémákat okoz, hanem akár pénzügyi terhet is, ezért sokan kényszerülnek csökkenteni a kiadásokat - így lemondanak a mozgásról.
    
    Ez érthető, ugyanakkor nem kell lemondanunk a mozgásról, hiszen akár minimális energia befektetéssel is sokat tehetünk az egészségünkért. El kell, hogy áruljam, a mozgással jóval többet tehetsz magadért, mint gondolnád: segít ugyanis a szorongás és a depresszió lekűzdésében, emellett csökkenti a magas vérnyomás és cukorbetegség kockázatát is. Így, ha esetleg otthon vagy, bármilyen okból kifolyólag, bátorítalak: ne hagyd abba a rendszeres testmozgást, csak találd meg, hogy tudod beilleszteni a jelenlegi élethelyzetedbe.

Íme 5 tipp, ami segíthet neked is mozgásban maradni!

1) Készíts tervet! 

    Ne gondolj nagy dologra; írd be a naptáradba mely napokon szeretnél mozogni, és tartsd is magad a tervhez! Gondolj az edzésre szánt időre úgy, mintha fontos munka megbeszélésed lenne: ugye azt sem mondanád le csak azért mert "épp nincs kedved"?

2) Próbáld nyomonkövetni az edzéseidet!

    Erre érdemes lehet beszerezni egy fitness karkötőt vagy okosórát, de netes applikációk is segíthetnek számon tartani az edzéseid intenzitását, és idejét. Azért jó, ha tisztában vagy vele mennyi időt és energiát szánsz a mozgásra, mert így újabb célokat tudsz felállítani magadnak - és elérni őket! Ez pedig segít a motivációd állandó fenntartásában. ;)

3) Oszd meg, és motiválj másokat is!

    Mindannyiunkat megvisel a szociális interakciók csökkenése, ezért arra bíztatlak, nyugodtan kürtöld világgá: Mozogsz! Így másokat is bevonhatsz online az edzésbe, és akár még új barátokra is szert tehetsz! Szóval itt az ideje az insta sztoriknak, és a facebook bejegyzéseknek!

4) Próbálj ki valami újat!

    Mindig is kosarazni jártál? Lehet erre most nincs lehetőség, de a rosszban is találd meg a jót: próbálj ki új, otthon vagy online végezhető mozgásformákat. Lehet meglepődsz majd, eddig mit hagytál ki! :)

5) Jutalmazd meg magad! :)

    Kipróbáltad a fit-ball-t? Túl vagy az első online fitness órádon? Megérdemled a kényeztetést! Készíts magadnak egy finom és egészséges smoothie-t vagy hívd fel a legjobb barátnődet és oszd meg vele az örömöd! Amennyiben megfogadod a tanácsainkat, biztosan találsz magadnak egy olyan mozgásformát amit igazán élvezni tudsz, és ezzel nem csak a testedért hanem a lelkedért is sokat teszel!


Forrás: https://www.medicalsolutionscorp.com/best-free-home-exercise/



 Bizonytalan vagy az online mozgást illetően? Ajánlok Neked egy remek lehetőséget: 
A Munkahelyi Mozgás társoldalán, a Gerinckímélő Edzések-en online órákon tudsz részt venni, rendkívül kedvező áron; és rögtön 3 mozgásformát is ki tudsz próbálni! 
Ha érdekel kattints a linkre (https://www.facebook.com/gerinckimeloedzesek), és minden hasznos információt megtalálsz.


    Decemberben pedig a Munkahelyi Mozgás oldalán is készülünk egy kis ajándékkal, ezzel is megköszönve az éves aktivitásotokat: Adventi 1 perces videókkal készülünk, amelynek keretén belül rengeteg izgalmas témával várunk Titeket! Szó lesz a nyak és hátfájdalomról, munkahelyi ergonómiáról, és alternatív ülőfelületekről is! Ha még nem tetted meg: 
Likeold a Munkahelyi Mozgás facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a videókról!


    

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

3+1 tipp amivel időt spórolva főzhetsz egyszerű ételeket - dolgozó anyáknak!