Adventi 1 percesek - A fit-ball labda előnyei

A tartás javulás 100%!


Ha a tartásod nem megfelelő, a fit-ball labda neked való! A labda használatával kiigazíthatod a nem megfelelő testtartást, valamint fejleszti az egyensúly érzéket, és növeli az izomerőt!. Ezen kívül a rendszeresen végzett labdás mozgás segíti a gerinc természetes ívének megtartását, ezzel is csökkentve a gerincbetegségek kialakulásának esélyét.





 Egyensúly érzék fejlődése


A labda használata fejleszti az egyensúlyt és a stabilitást. Az izmok stabilizálása az ízületek körül, segít megvédeni őket a sérüléstől, míg a semlegesítő izmok garantálják a koordinált mozgást.  

Mélyizmok átmozgatására is tökéletes!

A labdával való mozgás, legyen az jóga vagy pilates, vagy csak nyújtó mozdulatok remek lehetőséget biztosítanak a mélyebb, kevésbé elérhető izmok átmozgatására.


Push-Up on a Swiss Ball

Izom egyensúly

 Az izmoknak együtt kell mozognia, egymásra támaszkodva, így ha az izom egyensúly felborul, rossz testtartás, izomgyengeség vagy fájdalom alakulhat ki. 

Szerencsére az izomegyensúly rendkívül hamar fejlődik és a fit-ball labda ennek fejlesztésére is egy kiváló eszköz. A leggyakoribb oka az egyensúly bomlásának a hátsó és első izmoknál az olyan mindennapi teendők végzése, amelyek általában inkább a test elülső részének izmait veszik igénybe, illetve az az általános hozzáállás, hogy legtöbben inkább a hasukra valamint a mellizmokra összpontosítanak edzés közben, a hátizmokat pedig nem mozgatják meg kellőképpen. 

Pedig nagyon fontos a hátizmok nyújtása és persze erősítése is, hiszen pont az ilyen izomerő egyensúly felbomlás okoz derék és csípőfájdalmat vagy diszkomfort érzetet. A fit-ball labdával végzett gyakorlatok segítik az alsó hátszakaszi izmok mozgását gerinckímélő módon.

Crunches on a Swiss Ball

Hogyan válassz fit-ball labdát?

A legtöbb labda nagyon hasonló, így arra kell figyelmed milyen a mérete - a jól kiválasztott labdán úgy tudsz ülni, hogy a térded és a csípőd 90 fokos szöget zár. Ezen kívül fontos arra ügyelni, hogy rúgózás közben a csípő ne kerüljön a térd vonal alá, valamint, hogy álló helyzetben körübelül épp a ujjunk hegyével tudjuk megérinteni a labda felső részét.

Íme 7 verhetetlen ok a fit-ball labdás edzés mellett:

1. a legjobb a ZSÍRÉGETÉS területén!
2. végleges megoldás lehet a CELLULITIS kezelésében!
3. fiatalon tartja PORCKORONGJAINKAT!
4. megelőzhető vele a CSONTRITKULÁS!
5. gyors ALAKJAVULÁST biztosít!
6. tökéletes CORE(törzs) TRÉNING!
7. kíméli a BOKA és TÉRD IZÜLETEIT!

Az Adventi 1 perces videóinkban, a Munkahelyi Mozgás - az egészséges gerincért alapítója, Szaláncziné Réka ad 21 napon keresztül tippeket és tanácsokat ülőmunkát végzőknek. A 4. részben a fit-ball labdáról beszéltünk, így érdemes megnézni a YouTube videónkat is!



Forrás:
https://www.healthandcare.co.uk/blog/benefits-of-using-an-exercise-ball.html
http://dariobima.it/i-6-benefici-dellallenamento-con-la-fit-ball/?lang=en
www.facebook.com/gerinckimeloedzesek

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!