Adventi kihívás - A lábtámaszról bővebben!

     Amikor irodai széket készülünk venni, legtöbbünk csak azt veszi figyelembe a választás során, hogy a felsőtestünk hogyan illeszkedik a kiszemelt ülőeszközünkhöz. Ugyanakkor az alsó végtagok is nagyon fontos szerepet kell, hogy kapjanak a kiválasztási folyamatban, ugyanis ha ez a része a testednek nincs megfelelően megtámasztva, az hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat.

Ezért is javasoljuk, főleg amennyiben nem állítható az irodai széked és/vagy asztalod; szerezz be egy megfelelő lábtámaszt.

                                                             

Miért lehet hasznos a lábtámasz Neked?

1. Mert a lábtámasz aktívabb mozgásra tud ösztökölni

    Mint, ahogy már számos tanulámy kimutatta, és persze mi is reneget alkalommal beszéltünk róla, a folyamatos "mozdulatlan" ülés egészségtelen a test számára. Vannak olyan speciálisan kifejlesztett lábtámaszok, amik ringató mozdulatra ösztönzik a lábat, így fenntartva a keringést, mindamellett, hogy megfelelő tartást és kényelmet is biztosítanak.

2.  Mert álló asztalhoz is használható! 

    Amennyiben álló vagy állítható asztalod van, máris sokat tettél a gerincedért. De a lábtámasz itt is segítséget nyújthat. Szintén speciális lábtámasz alkalmas csak erre a feladatra, de léteznek olyan típusai, amelyek kifejezetten ilyen asztalokhoz lettek kifejlesztve, és a használójuknak azt ígérik, hogy 30%-kal többet lesznek képesek állva maradni munka közben.

3. Nem tartozol az égimeszelők táborába? A lábtámasz a te eszközöd! 

    Hiába található 1000 és egy fajta ergonómikus szék a piacon, alig találunk olyat, amelyek alacsonyabb embereknek is ideálisak; főleg ha a lábtartásunkról van szó. Ezt tudjuk korrigálni a megfelelő tábtámasszal, tökéletes lehet erre a célra egy állítható  lábtámasz beszerzése.

4. Mert a lábtámasz MINDENKINEK hasznos! 

Segíti a vérkeringést, ezáltal megelőzhető vele olyan betegségek kialakulása is mint a mélyvénás trombózis. Ezenkívül megemeli a lábat, biztosítva ezzel a megfelelő testtartást, és enyhíti a lábakra nehezedő nyomást.

Mire figyelj a választáskor? - állítható magasság, dőlészszög, így könnyű legyen egyénre szabni - a felülete ne csússzon - a padlón is stabilan tapadjon.

Az Adventi 1 perces videóinkban, a Munkahelyi Mozgás - az egészséges gerincért alapítója, Szaláncziné Réka ad 21 napon keresztül tippeket és tanácsokat ülőmunkát végzőknek. A 2. részben a lábtámaszról esett szó, így érdemes megnézni a YouTube videónkat is!

https://www.youtube.com/watch?v=irASstW1lxY


Kérdés esetén, vedd fel velünk a kapcsolatot itt: www.facebook.com/munkahelyimozgas www.instagram.com/munkahelyimozgas munkahelyimozgas@gmail.com

Források: 
https://www.thehumansolution.com/blog/top-5-reasons-why-you-need-a-footrest/ 
http://irodabutor-webaruhaz.hu/egeszseg-az-irodaban-is-labtamasz-111

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!