ELINDULT az Adventi 1 percesek - Ergonómia

Elindult YouTubeon az Adventi 1 percesek; mit is jelenti ez? 

Az adventi időszakban minden nap 1 percben segítünk az ülőmunkát végzőknek videós formában.

Olyan témákkal készülünk, mint az alternatív ülőfelületek, vagy instant átmozgató videók... Most azonban az első blokkra összpontosítva az ergonómiáról szeretnénk megosztani pár gondolatot.

Mi az az ergonómia?


Az ergonómia lényege, hogy a munkavégzés központjába az embert helyezi, és köré építi fel a megfelelő munkakörnyezetet. Feladata, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsen, mely illeszkedik az ember szükségleteihez kényelmi, egészségi és biztonsági szempontból, így támogatva a megfelelő testtartást és testműködést.
Ezenkívül hosszútávú feladata, hogy az emberi munkavégzés körülményeit megkönnyítse.
Az egészséged megőrzése érdekében a következő ergomómiai szempontokat kell figyelned:


  1. Testtartás
  2. Klíma
  3. Világítás
  4. Munkahelyi bútorzat
  5. Ergonómikus eszközök

Testtartás:
Ide tartozik a helyes ülés. Létezik-e egyáltalán olyan, hogy helyes ülés? Ezt még a tudósok és a szamberek is vitatják. Mi azt valljuk, az egészséges megőrzése érdekében, az ülőpozíciót megfelelően és a optimális helyzetben vedd fel; arról pedig, hogy mindeközben mire kell figyelned, a hét folyamán szó fog esni a második blog bejegyzésben. 

    Amit azonban már az adventi 1 percesek első napján megtudhattál, hogy az ülést minimum fél de legalább egy óránként szakítsd meg: járj egyet, vagy mozgasd át magad, akár egyszerű nyakkörzéssel, s csak ez után ülj vissza dolgozni. Amennyiben pedig ez sem bizonyulna elégnek, változtasd az ülőfelületeidet: lehet ez fit-ball labda, dinamikus ülőpárna, és különböző, speciálisan erre a célra kifejlesztett székeket is választani erre a célra. Ezekről is esik majd szó a videók alkalmával, így mindenképp érdemes velünk tartani az adventi időszakban is! :)


Amennyiben még nem tetted, keress minket az alábbi csatornákon:

Facebook:
Youtube:
A YouTube csatornára pedig érdemes feliratkozni és a csengőre kattintani, hiszen így automatikus értesítést kapsz minden videóról!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!