3 egyszerű tipp, hogyan éld POZITÍVAN az életed!

     Legtöbben alig vártuk az újévet, hiszen 2021-től mindenképpen valami többet és jobbat várunk, mint 2020-tól.
Mi lenne, hogy ha a "többet" szót helyettesítenénk a "pozitívval". Hiszen a legfontosabb, hogy bármi is történjen, mindig félig telinek lássuk azt a bizonyos poharat...

Segítünk, hogy kis lépésekkel, hétről hétre be tudj iktatni olyan szokásokat, amelyekkel egy sokkal pozitívabb légkört tudsz teremteni magadnak a hétköznapokban. Amennyiben Nektek is van ötletetek vagy tippetek a harmónia megteremtéséhez, írjátok meg kommentben!


Lélegezz!

    Ha a testeddel harmóniában tudsz lenni, az segít a depresszió és a szorongás csökkentésében. Sokan amint idegesek vagy feszültek lesznek, visszatartják a lélegzetüket. Ebben segíthet az egyenletes, mély be-és kilégzés. A legtöbb meditációs technika is fő elemként tartalmazza a megfelelő légzési technika alkalmazását - így amennyiben kiegyensúlyozottabb szeretnél lenni, jó lehet észben tartani ezt az egyszerű szorongás kezelő módszert.



Éld meg a jelen pillanatát!

    Sokan a világjárványnak köszönhetően a 2020/2021-es évet, így a napunk nagy részét otthon töltjük, ahol folyamatosan cikáznak a gondolataink, a teendők pedig csak sokasodnak, ami sokszor frusztráló lehet, így tehetetlennek és kimerültnek érezhetjük magunkat - és ez a negatív gondolatmenet csak tovább növelheti a stresszt az életünkben. Ilyen időszakban próbáljunk külön időt szánni arra, hogy a jelenben maradjunk. Mit is jelent ez? Üljünk le a gyerekek mellé és próbáljunk kicsit velük játszani, átélni amit ők élnek át; vagy üljünk le egy tea társaságában a kanapéra és csak próbáljuk értékelni a mai napot. A pillanatot. A mostot. 

Ne aggódjunk a holnap miatt - arra ráérünk holnap!



Írd le minden egyes nap miért vagy hálás!

    Azokban az időszakokban, amikor alig találod a pozitív momentumokat az életedben, sokat segíthet egy napló vagy jegyzetfüzet, amibe mindennap leírhatod, miért is vagy hálás. Lehet kis dolognak tűnik, de valójában akármilyen rossznak is tűnik egy nap, mindig fogsz tudni kiemelni egy-egy pozitív momentumot, ami erőt adhat ahhoz, hogy a következő napot már egy mosollyal az arcodon és valóban optimizmussal a szívedben kezdhesd! Amennyiben szeretnéd ezt a szokást kiterjeszteni a családodra, van egy plusz tippünk számodra: kezdjétek vagy fejezzétek be a napot 1-1 üzenetváltással, amiben leírjátok egymásnak, mit éltetek meg bizakodva az adott napon!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

3+1 tipp amivel időt spórolva főzhetsz egyszerű ételeket - dolgozó anyáknak!