5 TIPP A FITT ÉVKEZDÉSHEZ!

 A karácsony hamar elrepült, szilveszterkor pedig szigorúan megfogadtad, hogy újévtől egészségesebben fogsz élni - mégis január 1. hetében sem tudtál még egy fittebb szokást sem felvenni? 

Sokaknál az ünnepi időszakban csúszik el a diéta, ilyenkor hagyják abba az addig rendszeresen mozgást - persze nincs azzal gond, ha karácsonykor kétszer szedtél a desszertből; amennyiben viszont készen állsz a 2021-es fitt énednek kaput nyitni; íme néhány tipp, amivel könnyebbé teheted a "visszaállást"!


1) Iktass be köztes étkezéseket!

Korán reggelizel, tartod magad délig, de kétszeres adagot eszel? A probléma a vércukor szinted ingadozásában gyökerezhet. Próbál köztes étkezéseket (tízórai, uzsonna) beiktatni, amikor például gyümölcsöt is fogyaszthatsz - még ebéd előtt- , így nem fogsz "farkaséhesen" rossz döntést hozni. ;)

2) Iktass be tudatos"csaló étkezést"!

Sok életmód tanácsadó hisz abban, hogy nincs csaló étel, csak rossz étkezési szokások. Valójában nem a heti 1 db túrórudin múlik a diétád, hanem azon, ha minden egyes nap túró rudit eszel a megfelelő szénhidrát forrás helyett. Amennyiben olyan típus vagy, aki mindig az 1. héten adja meg magát, és tér vissza a helytelen étkezési szokásokhoz, légy tudatos: tervezd meg előre melyik nap fogod és milyen étkezésként "elengedni a gyeplőt".

3) Próbáld tartani a rendszeres mozgást!

Amennyiben van lehetőséged, folytasd az edzés programod, viszont ha erre valamilyen okból kifolyólag nem jut időd; csak sétálj többet, vagy használd a lépcsőt a lift helyett, ezzel is fokozatosan vissza szoktatva magad a rendszeres testmozgáshoz! Ugyanakkor ajánlunk neked egy alternatívát is, ahol a közösség erejét használva, biztosra mehetsz a mozgás beiktatását illetően: A Munkahelyi Mozgás társoldala, a Gerinckímélő Edzések, januárban is online blokkot hirdetett, ahol 3 edzés típust is kpróbálhats; az RTM-et, Gerinctréninget, valamint Fit-ball-t, amely mind gerinckímélő módon segít karbantartani a tested.

(itt tudsz csatlakozni a januári blokkhoz: https://www.facebook.com/gerinckimeloedzesek)




4) A víz még mindig a legjobb barátod!

A vízfogyasztás segíti az emésztést és hidratál, ellenben az alkohollal, kólával és a sokszor nem kevés hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcslevekkel. Így ha fittebb szeretnél lenni vagy akár megszabadulni pár felesleges kilótól, mindenképp érdemes a napi folyadékbevitelt víz formájában bevinni.

5) Ne hagyd ki a reggelit!

Sokan azt gondolják, így kevesebbet fognak enni, de ez nem így van: legtöbbször a reggeli kihagyásának következménye a nassolás és a túlevés, így mindenképp arra biztatunk: Semmiképp se hagyd ki a nap legfontosabb étkezését!



Forrás:https://www.redbull.com/gb-en/keep-your-fitness-and-health-over-christmas-tips

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

3+1 tipp amivel időt spórolva főzhetsz egyszerű ételeket - dolgozó anyáknak!