5 érv ami megváltoztatja az otthoni edzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Az újabb korlátozások miatt az edzőtermek bezártak, és sokunknak home officeban kell dolgoznia.

Most olyan pozitívumokat mutatunk be az otthoni mozgással kapcsolatban, amit biztosan nem kaphatsz meg ha edzőteremben edzel.

  1. pénzt spórolsz
  2. időt spórolsz
  3. csökkenti a kifogások számát
  4. a saját zenédet hallgathatod mozgás közben
  5. jobban tudsz figyelni az étkezésre


1) Pénzt spórolsz:

Nem kell költened a havi edzőtermi bérletre, amelybe bele van kalkulálva a helyiség fenntartásához szükséges díjak is, illetve az edző munkadíja; valamint spórolhatsz a parkolóhely vagy tömegközlekedési jegy árán is! Ez akár havi 10-20.000 Ft-ot is jelenthet, így éves szinten több százezer forintot is spórolhatsz azzal, hogy otthonról tornázol. Ráadásul még ha online élő edzést is végzel, ezek általában olcsóbbak pont az előbb felsorolt okok miatt, így a pénztárcád mindenképpen jobban jár!

2) Időt spórolsz

Amennyiben a fővárosban élsz, a csúcsforgalomban akár meg is háromszorozódhat a menetidő a munkahelyedről a edzőteremig, ezt csak tetézi, hogy pont ebben az időszakban sokszor várni kell mire egy-egy gép felszabadul. Amint vége az órának még haza is kell érned, így azzal, hogy otthon edzel akár napi akár 2-3 óra időt is megspórolhatsz magadnak és a családnak!

3) Nincs több kifogás

Amennyiben sokszor kaptad magad azon, hogy kifogásként használod, hogy az edzőterem messze van, vagy késnél, ezért "úgy sincs értelme elindulni", akkor ezeket a kifogásokat most elfelejtheted! :)
Az otthoni edzés nagy előnye, hogy csak a cuccaidat kell felkapni, elvonulni a saját kis privát edző szobádba, és már indulhat is a mozgás! Hihetetlen mennyi energiát tudsz magadnak ezzel spórolni, így hipp-hopp megjön a kedved az otthoni tornához!

4) A saját zenéidet hallgathatod edzés közben

Nem szereted a tüc-tüc zenét? Nem hibáztatunk! :) Nem mindenkinek egyforma a zenei ízlése, viszont a teljesítményedet sokszor fokozhatja, ha olyan zenét hallgatsz mozgás közben ami motiválóan hat rád. Erre is megoldás az otthoni edzés, hiszen ebben a formában hangosan is hallgathatod a kedvenc együttesed számait miközben kalóriát égetsz és aktívan teszel az egészségedért!

Extra tipp: A Spotify-on külön lejátszási listákat találsz pl.: tabata edzésekhez, de akár te is összeállíthatsz egy listát, így még csak keresgélned sem kell!

5) Jobban tudsz figyelni az étkezésre

Az életmódváltás 70%-ban a diétán múlik. Sokan lesznek frusztráltak és adják fel, mert az edzést helyezik előtérbe, és nem figyelnek oda az étkezésükre. A titok, hogy tudatosan étkezzünk, figyeljünk oda a napi kalória bevitelre, külön figyelmet fordítva a tápanyagok mennyiségére és minőségére.
Enélkül nem lehet hosszútávon sikeres és egészséges az életmódváltásunk, hiszen a gyors fogyást ígérő módszerek csak rövidtávú eredményt biztosítanak, hosszútávon pedig nagy valószínűséggel jojó effektust okoznak!

Extra tipp:
Az ingyenes YAZIO alkalmazással egyszerűen tudod számolni a kalória beviteled, így biztosan könnyebb lesz odafigyelni az étkezéseid mennyiségére és minőségére!

Az otthoni sportolás tehát számos előnnyel jár, így nem lehet többet mentség a napi edzés elmulasztására! 
A Munkahelyi Mozgás pedig most sem hagy egyedül: segítünk a rendszeres mozgás kialakításában mégpedig egy kifejezetten ülőmunkát végzőknek kifejlesztett órával a Gerinctréninggel. 

Várunk minden csütörtökön 18.00-tól online Zoom-on keresztül egy jókedvű csoporttal, ahol biztosan támogató közösségre találsz! Amennyiben érdekel a lehetőség keress meg minket privát üzenetben a facebook csoportunkon keresztül:



forrás:
https://www.fitnessgallery.com/blog/exercise-tips/benefits-of-exercising-at-home/
https://fittesttravel.com/blog/why-working-out-at-home-is-better


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!