Egy rendhagyó blog bejegyzés - 2 egészséges és BRUTÁL finom édesség recept!
Ez a blog poszt tőlünk nem megszokott hiszen általában a mozgással kapcsolatos cikkeket szoktunk veletek megosztani, azonban sokatokat érdekel az egészséges étkezés is, épp ezért szeretnénk ebben is támogatni Titeket, és megosztani 2 gyorsan elkészíthető édesség receptet, ami minden háztartásban jól jön! ;)
Az egyik épp ezért egy torta recept; ezt szülinapokon is elő tudjátok venni, és egy habkönnyű gyümölcskrémes tortával tudjátok meglepni az ünnepeltet - vagy akár magatokat!
Habkönnyű gyümölcskrémes torta
Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás.
150 g gluténmentes rizsliszt.
50 g kakaópor vagy 50 g csokis proteinpor.
50 g mandulaliszt
50 g reszelt Aszalt Finomságok Blansírozott Mandula
édesítőszer ízlés szerint.
5 g sütőpor.
200 ml víz.
Hozzávalók a krémhez:
300 g bogyós gyümölcs
250 g cukormentes hulala
1 csomag habfixáló
édesítőszer ízlés szerint
1 csomag expressz zselatin
piros ételszínező
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét felverjük kemény habbá. Egy tálban a maradék tojást robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. A felvert tojásfehérjehabot óvatosan forgasd hozzá a tésztához. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. A sütési idő sütőként eltérhet, így érdemes villapróbát alkalmazni. Amig sül a tészta készítsd el a krémet. A hulalat a habfixáló segítségével verd kemény habbá. 200 g bogyósgyümölcsöt kevés víz és édesítőszer segítségével főzz össze, hagyd picit hűlni, majd add hozzá a hulalahoz, forgasd össze. Add hozzá a maradék gyümölcsöt és az expressz zselatint, keverd alaposan össze. Ha pirosabb színt szeretnél, adj hozzá tetszés szerint ételszínezőt. Amikor kihűlt a tészta vágd félbe és töltsd meg a krémmel. Helyezd rá a tészta másik felét, majd a tetejére is kenj kevés krémet. Helyezd a hűtőbe pár órára.
A torta receptet Patócs Gábor készítette, a hozzávalókat pedig megtaláljátok a www.aszaltfinomsagok.hu oldalon és bármilyen nagyobb élelmiszer üzletben.
Gábort megtaláljátok PG’s kitchen néven instagramon – https://www.instagram.com/p.s.gabi/?hl=hu
A második recept pedig egy egyszerűen nagyszerű kókuszgolyó recept:
Hozzávalók:
Gullon gluténmentes / cukormentes keksz ledarálva
Kakaópor
Édesítő (pl.: DW 1:4)
Kókusztej (vagy bármilyen alternatív tej)
kis víz
A hozzávalókat összekeverem egy nagy tálban, hozzáadok egy kis bio kókuszreszeléket, kis golyókká formázom őket, bele forgatom kókuszreszelékbe, majd mehetnek is pihenni a hűtőbe 30-60 percre. :)
Én 1 csomag kekszet törtem össze, ehhez raktam ízlés szerint a többi hozzávalót.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése