Egy rendhagyó blog bejegyzés - 2 egészséges és BRUTÁL finom édesség recept!

Ez a blog poszt tőlünk nem megszokott hiszen általában a mozgással kapcsolatos cikkeket szoktunk veletek megosztani, azonban sokatokat érdekel az egészséges étkezés is, épp ezért szeretnénk ebben is támogatni Titeket, és megosztani 2 gyorsan elkészíthető édesség receptet, ami minden háztartásban jól jön! ;)

Az egyik épp ezért egy torta recept; ezt szülinapokon is elő tudjátok venni, és egy habkönnyű gyümölcskrémes tortával tudjátok meglepni az ünnepeltet - vagy akár magatokat!

Habkönnyű gyümölcskrémes torta

Hozzávalók a tésztához:

🔹5 db tojás.
🔹150 g gluténmentes rizsliszt.
🔹50 g kakaópor vagy 50 g csokis proteinpor.
🔹 50 g mandulaliszt
🔹 50 g reszelt Aszalt Finomságok Blansírozott Mandula
🔹édesítőszer ízlés szerint.
🔹5 g sütőpor.
🔹200 ml víz. 

Hozzávalók a krémhez:
🔹 300 g bogyós gyümölcs
🔹 250 g cukormentes hulala
🔹 1 csomag habfixáló
🔹 édesítőszer ízlés szerint
🔹1 csomag expressz zselatin
🔹 piros ételszínező 

Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét felverjük kemény habbá. Egy tálban a maradék tojást robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. A felvert tojásfehérjehabot óvatosan forgasd hozzá a tésztához. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. A sütési idő sütőként eltérhet, így érdemes villapróbát alkalmazni. Amig sül a tészta készítsd el a krémet. A hulalat a habfixáló segítségével verd kemény habbá. 200 g bogyósgyümölcsöt kevés víz és édesítőszer segítségével főzz össze, hagyd picit hűlni, majd add hozzá a hulalahoz, forgasd össze. Add hozzá a maradék gyümölcsöt és az expressz zselatint, keverd alaposan össze. Ha pirosabb színt szeretnél, adj hozzá tetszés szerint ételszínezőt. Amikor kihűlt a tészta vágd félbe és töltsd meg a krémmel. Helyezd rá a tészta másik felét, majd a tetejére is kenj kevés krémet. Helyezd a hűtőbe pár órára.

A torta receptet Patócs Gábor készítette, a hozzávalókat pedig megtaláljátok a www.aszaltfinomsagok.hu oldalon és bármilyen nagyobb élelmiszer üzletben.

Gábort megtaláljátok PG’s kitchen néven instagramon https://www.instagram.com/p.s.gabi/?hl=hu


A második recept pedig egy egyszerűen nagyszerű kókuszgolyó recept:


Hozzávalók:


🔹 Gullon gluténmentes / cukormentes keksz ledarálva

🔹 Kakaópor

🔹 Édesítő (pl.: DW 1:4)

🔹 Kókusztej (vagy bármilyen alternatív tej)

🔹 kis víz


A hozzávalókat összekeverem egy nagy tálban, hozzáadok egy kis bio kókuszreszeléket, kis golyókká formázom őket, bele forgatom kókuszreszelékbe, majd mehetnek is pihenni a hűtőbe 30-60 percre. :) 

Én 1 csomag kekszet törtem össze, ehhez raktam ízlés szerint a többi hozzávalót.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

3+1 tipp amivel időt spórolva főzhetsz egyszerű ételeket - dolgozó anyáknak!