5 Home Office ötlet, amivel gyerekjáték lesz az otthoni munka!

 Egyre több cég áll vissza ismét Home Office üzemmódba, így ismét aktuálissá vált az otthoni munkakörnyezet optimalizálása.

Most 5 olyan ötletet mutatunk Neked, amivel maximalizálni tudod az otthon rendelkezésre álló teret, és emellett igazán inspiráló környezetet tudsz biztosítani a munkához!


1. Inspiráló környezet és a te személyiséged = biztos siker ;)

    Próbálj olyan személyes tárgyakat keresni, amelyek motiválóan hatnak rád. Lehet ez egy számodra inspiráló személy fényképe, vagy akár családi fotó is. A lényeg, hogy amit választasz a te ízlésedet tükrözze. Ugyanakkor óvatosan bánj a családi ereklyékkel. A kevesebb néha több elvet követve gondolj rájuk, hiszen amennyire segíthetik a teljesítőképességed, ugyanannyira csökkenteni is tudják, ha túlságosan elvonják a figyelmed!





2.  Egy kis zöldre biztosan szükséged lesz!

    A növények jelenléte segít megőrizni a szabadság érzést, hiszen a természetet csempészheted be vele az otthonodba - emellett pedig az sem elhanyagolható, hogy tisztítja a levegőt. Szóval elő a kedvenc virágoddal vagy a sarokban kókadozó fikusszal!  :)




3.  Csak óvítosan a Pinteresttel!

Látom lelki szemeim előtt, ahogy már a 30. Pint mented el... A pinterest tökéletes ötletek gyűjtésére, ugyanakkor emlékeztetni szeretnélek, hogy a design nem egyenlő a funkcionalizmussal.

    Lehet gyönyörű a lementett púderrózsaszín szék, de nem biztos, hogy jól tartja a hátad... És bizony hosszútávon esdekelni fogsz egy kényelmes székért. De nincs semmi veszve, szerencsére ma már léteznek olyan designer darabok is amik megfelelnek az ergonómia szabályainak.




4. Engedd be a fényt, de ne felejtsd el a lámpát sem!

    Kicsit ellentmondásosnak tűnik? Pedig nem az. Sokan esnek abba a hibába, hogy a lehető legsötétebb zúgba teszik otthon az íróasztalt. Pedig ez sem a szemnek, sem a közérzetnek nem tesz jót! Amennyiben lehetőséged van rá, tedd az íróasztalt az ablak elé vagy közel hozzá, hogy élvezhesd a természetes fény jótékony hatásait. A szünetekben gyönyörködhetsz a tájban, és hidd el, teljesen más hangulatod lesz ha élvezni tudod a napsütést! Ugyanakkor mivel már korán sötétedik, szerezz be egy kellően erős fényű asztali lámpát, ami mellett nem kell hunyorogva nézned a céges papírokat.




5. Kövesd az ergonómiai szabályokat!

    Jó pár cikkünk született az munkahelyi ergonómiáról 

( https://munkahelyimozgas.blogspot.com/2020/09/munkahelyi-ergonomia-i-resz.html

https://munkahelyimozgas.blogspot.com/2020/09/munkahelyi-ergonomia-ii.html

https://munkahelyimozgas.blogspot.com/2020/09/munkahelyi-ergonomia-iii.html). 

Nem véletlen, hogy ilyen sok figyelmet szentelünk ennek a témának, hiszen a fizikai állapotunkat, s így a pszichést is legjobban az befolyásolja, kellően ügyelünk-e ezeknek a szabályoknak a betartására. Figyeljünk, hogy a monitorunk, az egerünk megfelelően legyen beállítva, és ne feledkezzünk meg a székünkről és a tartásunkról sem. 



    Remek hír, ha még nem vagy biztos benne, hogy helyesen be tudod-e állítani az előbb felsoroltakat, lehetőséged lesz a segítségünket is igénybe venni: DECEMBERBEN Adventi 1 perces videókkal készülünk,  amikben természetesen helyet kapott a munkahelyi ergonómia is, így videós segédleted is lesz, többek közt a monitor és szék beállításhoz is.


Ahhoz, hogy véletlenül se maradj le ezekről az ajándék videókról, kövess minket instagrammon (@munkahelyimozgas) és Facebookon csatlakozz a Munkahelyi Mozgás virtuális közösségéhez!

https://www.facebook.com/munkahelyimozgas



Források:

https://www.fastcompany.com/3023303/10-quick-tips-to-bring-your-home-office-to-another-levelhttps://www.realsimple.com/home-organizing/decorating/home-office-decor-ideas

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!

3+1 tipp amivel időt spórolva főzhetsz egyszerű ételeket - dolgozó anyáknak!