ÉKPÁRNA - az egyik legtöbbet ajánlott alternatív ülőfelület... kiderítjük miért!

Miért fontos a gerinckímélő életmód?

Mert ezzel megelőzhetjük a derék-és hátfájdalmat és különböző degeneratív elváltozásoktól védjük meg a testünket.

    Amennyiben ülőmunkát végzel, mindenképp érdemes elgondolkodnod egy ékpárna beszerzésén; ez alól kivételt képeznek azok az ülőmunkát végző személyek, akiknek egyébként is fokozott a deréktáji gerincívük, hiszen az ékpárna alakjának köszönhetően előrebillenti ülés közben a medencét, így optimalizálva a gerinc ívét.

forrás:www.webbeteg.hu

Ülés közben általában előre görnyedünk, melynek hatására a medence hátabillen, így pedig a csigolyák túl közel kerülnek egymáshoz, amely hosszútávon fájdalmat okoz, és persze nem kedvez a gerincnek sem.

Az ékpárna a medencét előrebillenti, így kiegyensúlyozza a porckorongokat érő terhelést, ezzel megóvja a hát és hasizomzatunkat, biztosítja az erőegyensúlyt valamint segít a helyes testtartás és ülőpozíció fenntartásában.

Érdemes szem előtt tartani a választáskor, hogy a párna ne legyen túl puha, hiszen pont a tartásjavításunk a cél, amely csakis megfelelő keménységű párnával érhető el.

Bár az ékpárna egy rendkívül hasznos ülőeszköz, ahhoz, hogy helyesen tudd használni, mindenképpen a munkahelyi ergonómia szabályai kiegészítéseként érdemes számba venni.

Mi is az a Munkahelyi Ergonómia? Készült cikkünk a témában, melyről itt tudsz olvasni:https://munkahelyimozgas.blogspot.com/2020/12/elindult-az-adventi-1-percesek-ergonomia.html


Az Adventi 1 perces videóinkban, a Munkahelyi Mozgás - az egészséges gerincért alapítója, Szaláncziné Réka ad 21 napon keresztül tippeket és tanácsokat ülőmunkát végzőknek. Az 6. részben az ékpárnáról beszéltünk, így érdemes megnézni a YouTube videónkat is, hiszen ott további infókat találsz a dinamikus ülőpárna használatáról!

Amennyiben kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén:

https://www.facebook.com/munkahelyimozgas
munkahelyimozgas@gmail.com



Valamint ne felejts el feliratkozni a Youtube csatornánkra sem, hogy első kézből értesülj az új videóról!

https://www.youtube.com/channel/UCAkSDh18nArsiRjY3EqNn1Q


Források:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/pr/22998/ekparna-es-torna-az-irodai-hatfajas-ellen
https://porckorong.hu/gerinc-shop/ekparna/
http://www.rehabrt.hu/qmed-ekparna



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5+1 hiba amit mindenki elkövet ülés közben - ezért van krónikus fájdalmad!

Idő Menedzselés - Top Tippek a profi időbeosztáshoz!

10 Tipp a mindennapi mozgáshoz!